Nieuws

Ontdek hier de laatste nieuwtjes, blogberichten, events en promoties.

Home Nieuws Le sunlight des tropiques op je muren
29-4-2021

Le sunlight des tropiques op je muren

Verwelkom de lente en de zon in je huis met fleurig behang dat moeiteloos kan wedijveren met de bloemenpracht in je tuin. De tropische trend die enkele jaren geleden werd ingezet, is nog steeds in volle bloei en brengt ons dit seizoen collecties met zowel elegante en verfijnde interpretaties als maximalistische chique. Met een minimum aan moeite en de juiste tips, geef je je woning zo de floral touch.

Een delicaat lentegevoel

 

Frisse ochtenden, schuchtere tinten en pril zonlicht; in de lente ontpopt de natuur zich op kousenvoeten. Vertaald naar je interieur betekent dit frêle prints in (veelal) pastelkleuren en subtiele patronen. De nieuwe collecties van Khrôma en Zoom (van het West-Vlaamse Masureel) bevatten net die lentebries om je woning te doen opleven. Waar de print Lush uit de Agathe-reeks van Khrôma het in een exotische mid-century Egypte gaat zoeken met gestileerde kraanvogels, lotussen en verfijnde rivieroevers, reizen Paradiso en Tropical van Zoom onder de evenaar naar dichte palmwouden en Afro-Braziliaanse fauna.

 

Het voordeel van deze verfijnde prints is dat je geen ervaren decorateur hoeft te zijn om er een geslaagde look mee te creëren. Ze zijn subtiel en veelzijdig genoeg om beide uiteinden van het interieurspectrum mee op te gaan: wil je graag een licht geheel, ga dan voor één enkele accentmuur en zoek in het behang naar een lichte kleur om overeenkomstige verf te kopen voor de andere muren in je kamer; mag het volume wat hoger, dan kan je alle muren in de print behangen. Om een ruimte met gesofisticeerd wow-effect te verkrijgen, beperk je het gebruik van andere patronen in accessoires en textiel. Werk liever met effen stoffen in verschillende terugkerende tinten uit het behang.

 

 

Zomeren in volle glorie

 

Echte statements zijn voorbehouden voor de zomer: felle kleuren, volle bloemen, overdadige effecten. Spits Wallcoverings heeft de juiste ingrediënten om je kamer in een warme zomerzucht te hullen. Deze Nederlandse expert in o.a. behang en fotowanden neemt je met de collectie Utopia mee naar – zoals de naam al doet vermoeden – een idyllische droomwereld. Utopia omvat een erg brede interpretatie van de natuur, waarvan de intense fruit- en bloemendessins onze absolute favorieten zijn.

 

Is je keuze gevallen op een uitbundig bloemenbehang? Bekijk dan even goed hoe de tekening in elkaar zit. Is het een repetitief patroon dat enkel bij de aanhechting moet matchen? Of is het dessin als een soort mural ontworpen waarbij je je kan beperken tot één frame of meerdere frames naast elkaar kan plaatsen? Vraag je Schellaert-interieuradviseur om raad, hij/zij kan je helpen bij de berekening van het aantal rollen op basis van het patroon en zet je op weg naar het beste resultaat. Daarvoor begin je bv. altijd met een blanco muur die ofwel met een primer ofwel met een grondbehang is bewerkt. Want geef toe, starten met een schone lei, dat is toch pas echt het ultieme frisse gevoel?

 

Kom naar Schellaert!

En ontdek ons assortiment, onze service en ons persoonlijk advies op maat in een van onze Schellaert filialen.

 

Verf, behangpapier, vloerbekleding, gordijnen, zonwering & detailafwerking: bij ons vindt u het allemaal! Kom naar één van onze showrooms en ervaar de voordelen van onze expertise.

 

  • Aalst
  • Grimbergen
  • Beveren
  • Ninove
  • Gent

Bekijk alle Schellaert vestigingen

Volg ons op Instagram

@schellaertverfdecoratie

Nieuws