Nieuws

Ontdek hier de laatste nieuwtjes, blogberichten, events en promoties.

Home Nieuws Een stijlvolle stap richting 2023: dit zijn dé aanstaande interieurtrends
12-12-2022

Een stijlvolle stap richting 2023: dit zijn dé aanstaande interieurtrends

Het nieuwe jaar gluurt vlak om de hoek, met in het kielzog een reeks aan blitse interieurtrends. Het moment bij uitstek om een frisse wind doorheen je woning te blazen. Laat je door Schellaert inspireren en ontdek de nieuwste nieuwigheden om je interieur mee aan te kleden, just in time om 2023 succes- én smaakvol in te zetten.

Buiten? Binnen! De natuur in je interieur

 

De natuur en onze beleving hiervan wint al enige tijd aan belang, ook in onze woning en interieur. Denk ronde organische vormen, aardetinten en het gebruik van natuurlijk materiaal of textiel. In 2023 is dit niet anders, waar Moeder Natuur nog steeds de hoofdrol zal spelen in ons interieur.

Je woning verrijken met de rust en kalmte van de natuur is vrij gemakkelijk. Met een simpel likje verf of laag behang in een natuurlijk kleurenpalet, creëer je al snel dezelfde kalmerende sereniteit: beigetinten, donkergroen of zachte pasteltinten, om er enkelen te benoemen.

Ook in keuze aan materialen hebben we steeds meer oor naar de impact op de planeet, duurzaamheid staat centraal. Op zoek naar een nieuwe likje verf voor je interieur? Kies dan voor een duurzamere variant. Of ga voor een nieuwe raambekleding eens kijken bij de varianten uit natuurlijke of gerecycleerde materialen.

 

 

 

Rond, ronder, rondst

 

Afgeronde vormen vullen bovenstaande trend naadloos aan. Niet alleen geven ze ieder interieur een natuurlijk uitstraling, ze zorgen ook voor een geborgen gevoel, net zoals de natuur dat doet. Gemakkelijk te verwerken in meubelen, maar ook in tapijten of wandbekleding.

Denk ook eens out-of-the-box, en verwerk elegant ronde vormen in sierlijsten of plinten. Een perfecte manier om een ruimte dynamischer te maken.

 

 

That 70’s Interior

 

De jaren ’70 zijn terug van weggeweest, zowel in onze mode als in onze interieurs. Denk groovy patronen en prints, afgeronde meubelen en bonte kleuren als paars of mosterdgeel.

Breng een bezoekje aan de dichtstbijzijnde antiek- of kringloopwinkel, wie weet tik je er een retromeubel op de kop. Investeer daarna in een nieuwe muurbekleding, rijkelijk versierd in een bloemenpatroon of bewegende volle lijnen. Stem de kleuren van je gordijnen hierop af en vervolledig het plaatje.

Een visueel sterk karakter is belangrijk in het interieur, waarbij het integreren van premium materialen voorop staan: kwaliteitsvolle verf of behangpapier.

 

 

 

Akoestische isolatie

 

Sinds enkele jaren werken we steeds meer van thuis uit, daarbovenop huizen de stijgende energiekosten zo goed als permanent in ons achterhoofd. Met z’n allen zoeken we daarom naar de beste manier om het binnenshuis zo goed mogelijk te isoleren. Het plaatsen van kwaliteitsvolle gordijnen is hiervoor een geschikte en laagdrempelige oplossing.

Daarnaast gaan we in 2023 op zoek naar een goede akoestiek, waarbij onze straffe beats en enthousiaste conversaties tot fluisterstille decibels worden herleid. Bovendien moeten deze akoestische middelen ook perfect passen in ons interieur, opnieuw tonen gordijnen zich als geschikte aanvulling. Zo houd je in stijlvolle setting het rumoer binnen en de koude buiten.

 

 

Op zoek naar uw partner in een stijlvolle styling voor uw interieur? Bij Schellaert kan u steeds terecht voor antwoorden op al uw vragen. Vloer- en raambekleding, verf en behangpapier, alles wordt voor u voorzien met advies op maat.

Kom naar Schellaert!

En ontdek ons assortiment, onze service en ons persoonlijk advies op maat in een van onze Schellaert filialen.

 

Verf, behangpapier, vloerbekleding, gordijnen, zonwering & detailafwerking: bij ons vindt u het allemaal! Kom naar één van onze showrooms en ervaar de voordelen van onze expertise.

 

  • Aalst
  • Grimbergen
  • Beveren
  • Ninove
  • Gent

Bekijk alle Schellaert vestigingen

Volg ons op Instagram

@schellaertverfdecoratie

Nieuws