Nieuws

Ontdek hier de laatste nieuwtjes, blogberichten, events en promoties.

Home Nieuws Rust roest, tenzij je het schildert
11-8-2022

Rust roest, tenzij je het schildert

Je hoeft geen havenkraan in de tuin te hebben staan om vroeg of laat last te krijgen van roest op je materiaal. Denk aan tuinpoorten, afsluitingen, bistrosetjes, afvalcontainers of afdakjes; tussen het rustgevende groen van je tuin zit meer praktisch metaal verscholen dan je op het eerste gezicht zou denken. Hou het netjes en sereen – zowel visueel als qua gebruiksgemak – door alles op tijd een onderhoudsbeurt te geven en van een fris laagje anticorrosieverf te voorzien. Zit er toch een rolbrug, oogstmachine of pijpleiding tussen je spullen, een stevige PU-verf neemt het zware werk van je over.

Made in Belgium

 

‘It takes one to know one’. Als expert in gespecialiseerde waterbestendige en anti-corrosieverven, heeft het Belgische merk Libert Paints een breed gamma kwalitatieve producten voor de Belgische klant in het Belgische klimaat. Opgericht in 1874 en gelegen in de haven van Gent, weet deze speler wel hoe de lokale neerslag (van motregen tot stortbui) te tackelen. Voor de private markt, of tenminste voor klussen van minder monumentale omvang, heeft Libert Paints verven in de klassieke satijn- of glanzende afwerking beschikbaar. Te verkrijgen in alle mogelijke kleuren, kies je afhankelijk van de toepassing een verf op solvent- of waterbasis.

 

Aan de slag

 

Voor buitenpassingen kan je zo de Durotop 55 (satijn) of 85 (glanzend) kiezen als eindlaag. Een waterproof (pun intended) resultaat, verkrijg je door eerst de Durozinc Allprimer beschikbaar in grijs, wit of zwart aan te brengen. Deze primer is aangeraden bij nog niet behandelde ondergronden, en een absolute must bij een oppervlak bestaande uit galva of aluminium.

Geen tijd (of zin) voor zo’n secure aanpak? Dan biedt Monofer 30 (mat) of 70 (satijn) soelaas. Dankzij een speciale harscombinatie en een actief anticorrosiepigment is dit product een primer en eindlaag ineen. Lekker makkelijk en zowel voor binnen- als buitengebruik tegelijk.

 


Vergeet tenslotte niet om bij het aanbrengen van anticorrosieverf net zoals bij andere verven voorzichtig en netjes te werk te gaan. Zo zorg je dat het te behandelen oppervlak volledig vrij is van vet, oliën, water, stof en andere vuilresten. Enkel zo garandeer je een perfecte hechting, wat dan weer mooi uitpakt in een duurzaam eindresultaat.

 

Het zware werk

 

Naast de huis-tuin-en-keuken-klusjes is anticorrosieverf er natuurlijk ook voor de grotere jobs: zware machines en installaties krijgen het in hun industrie vaak flink te verduren en hebben dus alle baat bij een stevig pantser. Zo’n schild bestaat dan vaak uit polyurethaanverf, een bestandsdeel dat zorgt voor een extra dekkende en beschermende laag die het behandelde oppervlak bovendien ook erg hard maakt. De toepassingen van PU-verf lopen sterk uiteen, van plezier tot hard labeur. Zo worden de stalen zwemtobbes van TANKKD desgewenst gecoat met een gekleurde PU-verf, maar ook een industriële rolbrug in Aalst werd in eenzelfde jasje gestoken. Een duurzame one size fits all!

  

 

Twijfel je over welke Libert-metaalverf aangewezen is voor jouw toepassing? Vraag een Schellaert-specialist om raad.

Kom naar Schellaert!

En ontdek ons assortiment, onze service en ons persoonlijk advies op maat in een van onze Schellaert filialen.

 

Verf, behangpapier, vloerbekleding, gordijnen, zonwering & detailafwerking: bij ons vindt u het allemaal! Kom naar één van onze showrooms en ervaar de voordelen van onze expertise.

 

  • Aalst
  • Grimbergen
  • Beveren
  • Ninove
  • Gent

Bekijk alle Schellaert vestigingen

Volg ons op Instagram

@schellaertverfdecoratie

Nieuws