Trend alert! Muren met texturen.

dinsdag 27 september 2022
De natuur is al even aan de winnende hand in onze interieurs. Van de coup de foudre met de urban jungle tot de ingetogen intimiteit van zanderige woestijndromen. Denk aan een kleurenpallet in monochroom off white of beige met accenten in donker gebeitst hout. Een sereniteit die je spannend houdt door te spelen met tactiliteit: bouclé en wol voor de zetels, aardewerk voor de accessoires, koper, riet en papier voor de lampen. Kruid het blanke canvas van de muren door ook hier te kiezen voor structuur en textuur. Natuurverven op basis van of verrijkt met kalk, maar ook rijkelijk behangpapier en elegante wandpanelen leiden de karavaan van de huidige desert dream.

New kid on the wall

Het nieuwste wonderkind in de wereld van getextureerde muren is Crustal van het Belgische Stoopen-Meeus. Crustal is een minerale wanddecoratie die textuur en karakter op je muur tovert. Door het authentieke en tactiele resultaat doet een muur met Crustal-cover tegelijk strak en organisch aan. Afhankelijk van je eigen handigheid, of die van je vakman, kan je Crustal op vijf verschillende manieren aanbrengen: Regular met een licht getamponneerd effect, Groove met willekeurige fijne en grovere lijnen, Cross voor een kruislings geborstelde look, Timber voor een houtnerfachtige tekening en tot slot Fossil voor een erg ruwe en natuurlijk grillige structuur. Elk type afwerking is beschikbaar in een brede waaier aan kleuren die afhankelijk van het type Crustal – Mono voor een egale krijtmatte pleister of Accent voor meer reliëf – meer diepgang aan de gekozen kleur geven.


De natuur aan zet

Naast de Crustal-muurdecoratie op basis van krijt, blijft de klassieke kalkverf – of kalei – ook een topfavoriet om muren tot leven te wekken met extra textuur en structuur. Wat oorspronkelijk een traditionele afwerking was voor buiten, vindt omwille van zijn natuurlijke en vochtregulerende karakter ook steeds meer de weg naar onze interieurs. Een knappe extra is dus het zachte, licht korrelige effect van kalkverf. Zo tover je een doordeweekse muur in een vingerknip om in een karaktervolle wand die identiteit geeft aan je woning.


Textuur in 3, 2, 1!

Ga je liever met de lijm- in plaats van de verfborstel aan de slag, dan zorgt het high-end behangpapier van het Belgische Arte voor instant textuur op je muur. Arte is gespecialiseerd in exclusieve muurdecoratie en gaat dan ook bij elke collectie op zoek naar nieuwe invalshoeken en materialen om telkens weer verrassend en innovatief uit de hoek te komen. Een aanpak die werkt, want Arte wordt internationaal beschouwd als koploper op vlak van rijkelijk, verrassend en luxueus behang. Denk maar aan muurdecoratie op basis suède, rotan, goud- en zilverfolie en zelfs echte schelpen met parelmoerglans.


Creatieve statements

Een tussenweg tussen instant-oplossing en ruimte voor eigen creativiteit en fantasie, zijn de wandpanelen van Orac Decor. Naast de gekende kroonlijsten en plinten, beschikken zij namelijk ook over een uitgebreide collectie 3D-wandpanelen: elementen uit polyurethaan die, afhankelijk van het gekozen dessin, bestaan in een bepaalde afmeting en waarbij elk paneel zowel verticaal als horizontaal naast het ander kan worden geplaats. Zo maak je volledig naar eigen keuze een statement-muur die volledig in getextureerde panelen is gezet of een subtiele lambrisering 2.0.


Terug naar boven