Laat je interieur openbloeien met deze 3 lentetrends

maandag 06 april 2020

Nu het gras niet meer enkel aan de overkant groener is, maar overal weer opfleurt, weten we: de lente komt eraan! Een nieuw begin dat om een energiek interieur vraagt – al dan niet voorafgegaan door een flinke lenteschoonmaak. Laat je woning heropleven met gewaagde kleuren, natuurlijke materialen en een romantische trip down memory lane.

Speel open kleur

De uitbundigste spelers van de kleurenkaart zetten de kleur wit dit seizoen volledig buitenspel. Ook zachte paletten waar verschillende tinten elkaar aanvullen, worden de deur gewezen. Deze lente mag het bigger en bolder. Om helemaal mee te zijn met deze trend, werk je een monochroom geheel uit in één accentkleur. De populairste leerlingen van de klas zijn koningsblauw, aquamarijn, kanariegeel, levendig groen of gedurfde combinaties die zwart en wit laten clashen. Laat je creativiteit de vrije loop, zolang het maar knalt!

Toepassing: Muren, kasten en andere meubelstukken kan je in een felle PINTO Dolomiti-tint zoals Sella Ronda of Forst steken. Gedurfde vloeren creëer je door voor een vinyl in dambordpatroon te kiezen, of aan de slag te gaan met een visgraatpatroon van Floorify in contrasterende kleuren.


Liefelijk riet

Naast een hang naar aardetinten en meubelen in – strak afgewerkt of grillig natuurlijk – hout, worden ook riet en rotan meer en meer in huis gehaald. Niet onlogisch natuurlijk, want deze zachte en praktische materialen sluiten naadloos aan bij de relaxte sfeer die zo’n natuurlijk interieur oproept. Qua kleur matchen riet en rotan perfect bij het palet van andere aardse materialen zoals keramiek, leer, linnen en wol.

Toepassing: Riet en rotan laten zich gewillig in allerlei vormen en toepassingen buigen: als accessoires in de vorm van lampen, poefs en manden, of eerder praktisch als gevlochten stoelen en banken.


Weg met het nieuwe, in met het oude

In onze zoektocht naar uniek zijn en duurzaamheid, neigen we steeds meer naar uitgesproken items met een verhaal. Het oude kastje dat je uit een verhuis redde, een tapijt dat vele verhalen kan vertellen. De karakterloze ‘dertien in een dozijn’-shop waar we alles splinternieuw kopen – ook al is het maar om eventjes een lege plek in ons interieur te vullen – is op zijn retour. Ons unieke persoonlijkheid is niet perfect en dat moet ons interieur dus ook niet zijn. Pik souvenirs mee van op reis of verzamel tastbare herinneringen en laat je woning voor jou spreken.


Toepassing: Haal alle voordeel uit de langer wordende dagen en de zonnige uren door de tuin of het terras om te toveren tot een DIY-atelier. Geef een oude fauteuil extra persoonlijkheid door hem een likje verf te geven dat helemaal bij jouw karakter past.


Terug naar boven