It’s getting hot in here!

woensdag 26 juli 2023
De zomer is alweer volledig losgebarsten, de hete temperaturen natuurlijk mee in het kielzog. En hoewel we de warmte van de zon graag zien komen, houden we het binnenshuis liever wat koeler. Door onze steeds grotere raampartijen, een betere isolatie dan voordien en de almaar extremere seizoenstemperaturen is dat niet meer zo gemakkelijk. Door het kiezen voor warmtewerende raamdecoratie en gordijnen regel je niet alleen het klimaat in je woning, het doet je ook kosten besparen; laat die airconditioning gerust nog even uit.

Het zit ‘m in de stof

In theorie heeft zowat iedere raambekleding isolerende eigenschappen. Toch zijn er specifiekere producten en oplossingen die temperaturen doeltreffender beïnvloeden dan andere. Zo zijn er gordijnstoffen die een zonwerende achterkant hebben. Een gemetalliseerde zijde bijvoorbeeld, waarbij een laag aluminium zorgt voor een bijkomende warmtereflectie. Een volledige witte of parelmoercoating creëert hetzelfde effect.


Wat is jouw type?

Zoals voor ieder potje een deksel bestaat, bestaat voor jouw ramen de juiste bekleding die bovendien ook perfect dient als zonnewering. Schellaert tipt zijn favorieten:

Rolgordijnen

Het plaatsen van rolgordijnen is de meest eenvoudige manier om de warmte buitenshuis te houden. Afhankelijk van het gekozen textiel weert een rolgordijn tot wel 50% van de temperatuur, exemplaren met een screendoek geven het beste resultaat.Duettegordijnen

Duettes worden opgebouwd als een honingraat en bestaan uit twee stoflagen en eventueel een laag aluminium tussenin. De structuur van de bekleding creëert een isolerende laag die tot zo’n 78% van de warmte absorbeert, en maakt het de meest doeltreffende manier om de binnentemperatuur zo aangenaam mogelijk te houden.

Verticale jaloezieën

Heb je brede ramen? Kies dan voor verticale jaloezieën, deze passen hiervoor het best. Vooral PVC-lamellen in een witte kleur weerkaatsen de warmte voor een aangename temperatuur binnenshuis.Shutters

Wil je dezelfde look als verticale jaloezieën maar met extra hittebescherming? Ga dan voor shutters; met een dikker materiaal en met de panelen gemonteerd in een vast frame houden ze de hitte beter tegen in vergelijking met jaloezieën. Zowel in hout als kunststof zijn ze doeltreffend en beschikbaar voor zowat ieder raampartij.


Voel de koelte bij Schellaert

Ben je op zoek naar een duurzame en hoogwaardige oplossing voor je raambekleding? Gordijnen die vooral de temperatuur in je woning op peil houden? Laat je deskundig adviseren door één van onze experten in de showroom. Schellaert heeft een breed gamma aan geschikte raamdecoratie van topmerken als Diaz Sunprotection of Luxaflex, samen vinden we voor jou de geschikte oplossing.

Terug naar boven