Hoe moet ik mijn gevel verven? 5 vaak gestelde vragen

maandag 09 mei 2022
Nu de lente officieel zijn intrede heeft gedaan en de zon steeds hoger aan de hemel komt te staan, brengen de eerste zonnestralen vaak de imperfecties van onze woning aan het licht. De lenteschoonmaak mag dan wel een cliché zijn, een frisse wind met een vers likje verf op de gevel of de buitenmuren doet iedereen van z’n sokken blazen. Maar wanneer en hoe begin ik eraan? Hoe kies ik de juiste gevelverf? En waar vind ik een specialist om de werken uit te voeren? Zowel als particulier als professional krijg je bij Schellaert een uitgebreid en persoonlijk technisch advies voor een duidelijk, degelijk en duurzaam resultaat. Schellaert bundelt als expert in het vak in deze blog 5 veel voorkomende vragen over het verven van een gevel.1.Waar moet ik op letten wanneer ik mijn gevel wil verven en hoe pak ik dit aan?

Een gevel renoveren doe je het best in een droge en iets warmere periode, zoals in de late lente, de zomer of vroege herfst. Dan loop je het minste kans op gure weersomstandigheden, want bij koud of vochtig weer zal de behandeling van de gevel veel minder aanslaan. Daarna is het belangrijk om de gevel eerst grondig te reinigen. Een buitenmuur wordt namelijk continu blootgesteld aan fel zonlicht, regen, wind, stof en ander vuil, wat een invloed heeft op de hechting van verf of een andere decoratieve techniek (zoals kalei). Ook is de draagkracht van de muur of muren iets wat je moet nagaan. Is de gevel wel sterk genoeg? Heeft die een goede ondergrond? De gevel van een nieuwbouwwoning of die van een oude woning verschillen dermate. Pas daarna kan je nadenken over de juiste systeemopbouw (primer + afwerking). Als je niet zeker bent over hoe je het proces het beste aanpast, staat Schellaert je bij met raad en daad.

2.Wat is de meest geschikte gevelverf voor mijn project?

Ieder project is anders en iedere gevel heeft een specifieke behandeling nodig. Maar ook daarvoor kan je bij Schellaert als specialist ter zake terecht. Met onze jarenlange ervaring weten we perfect welke verf bij welk project hoort. Doordat we niet gebonden zijn aan een bepaald verfmerk, kunnen we gepersonaliseerde en doelgerichte producten aanbieden naargelang de opdracht en de staat van de gevel.3.Kan ik door een foto van mijn gevel te tonen of te sturen rekenen op het technische advies van Schellaert?

Zeker! Dankzij de uitgebreide kennis van de in-house experten bij Schellaert kan aan de hand van een foto van de gevel of de buitenmuren in kwestie advies worden gegeven. Voor heel wat klanten is dat vaak al voldoende om hen verder op weg te helpen. Bij grotere projecten of een twijfelgeval, ben je altijd welkom in een van onze winkels of komen we langs. Op die manier kunnen we je nog diepgaander en persoonlijker advies aanbieden. Deze gratis service wordt aangeboden aan zowel professionele klanten als aan particulieren.

4. Wat houdt het technische advies van Schellaert precies in?

Je kan te allen tijde langskomen met vragen over een project. Schellaert bekijkt ieder project met een nieuwe, kritische blik, maar volgt wel een bepaald stappenplan om de situatie zo specifiek mogelijk in kaart te brengen. Zo wordt eerst een objectomschrijving gemaakt (aan de hand van foto’s of een plaatsbezoek). Daarin wordt de huidige situatie geschetst en de vraagstelling van de klant ontleed. Daarna wordt gekeken hoe vanuit de huidige situatie een degelijk resultaat kan worden gehaald dat in lijn ligt met de wensen van de klant. Schellaert stelt een verfsysteem voor (= de producten die gebruikt kunnen worden), aandachtspunten worden opgelijst en een offerte wordt opgemaakt. In het geval van een particulier wordt eventueel een gespecialiseerde vakman voorgesteld om de werken uit te voeren. De uitgebreide objectomschrijving krijgt de klant per mail toegestuurd.


5. Vind ik bij Schellaert een vakman om de werken uit te voeren?

Bij het verven of bewerken van een gevel, kan heel veel foutlopen. Daarom is het belangrijk om enerzijds met het juiste product aan de slag te gaan, maar anderzijds het met de juiste techniek aan te brengen. Door onze jarenlange aanwezigheid in de markt, kennen we veel professionele schildersbedrijven in de ruime omgeving. Zo kunnen de meest uiteenlopende projecten uitgevoerd worden. Om te weten te komen welke professional bij welke opdracht past, wordt gekeken naar de locatie van het project, hoe omvangrijk het is, wat de deadline is en wat de vraag van de klant is. Daarna wordt de match gemaakt.

Heb je een project in gedachten of al een concrete vraag klaar? Wij horen graag van je!

Contacteer ons!

Terug naar boven