Drie redenen waarom primer primeert

woensdag 26 juli 2023
Als niet-professionele schilder of handige harry vergeet je al gemakkelijk het belang en de meerwaarde van het gebruik van een primer. Vaak wordt het schilderen van muren bovendien als een tijdrovende klus beschouwt, en wil je liever meteen aan de slag. Toch is het aanbrengen van een kwalitatieve primer een cruciale stap; Schellaert legt je aan de hand van drie voordelen uit waarom.

1. Het zorgt voor een perfecte hechting

Op zowat iedere oppervlakte zorgt het aanbrengen van een primer voor een verbeterde hechting tussen muur en verf, zeker wanneer je een eerder poreuze of net erg gladde ondergrond hebt. Een sterke verbinding zorgt voor een sterkere en bovendien langere levensduur: gedaan dus met afbladdering of schilfering. Verder vermindert een degelijke primer de kans op vlekken of verkleuring en voorkomt het dat de verf geabsorbeerd wordt in de muur. Daardoor heb je minder lagen product nodig en wordt de kleurintensiteit geoptimaliseerd: een win-win voor je interieur én je portemonnee!

Pro-tip

Kies voor een primer in dezelfde kleur als de eindafwerking. Zo geniet je van een optimale dekking en komt de uiteindelijke kleur beter tot z’n recht.


2. Je eindresultaat is veel mooier

Met een kwalitatieve primer geniet je niet alleen van een perfecte hechting, het einderesultaat wordt geoptimaliseerd. Het vermijdt matte plekken (ofwel plekken op de muur waar de verf meer of minder is ingetrokken), verschillen in glans of zichtbare strepen.

Pro-tip

Vraag steeds advies om de juiste primer voor iedere oppervlakte te vinden.


3. Gedaan met vochtvlekken!

De juiste primer kan een handig hulpmiddel bij het verbergen van bestaande vochtplekken. Het aanbrengen ervan maakt dat je bestaande vlekken kan isoleren – denk aan gedroogde vochtvlekken of restanten van roet of rook. Nadien kan je zonder problemen een laag kleur gebruiken. Isoleer je je vlekken niet, bestaat de kans het door de verschillende verflagen weer tevoorschijn komt.

Pro-tip

Isoleer bestaande vlekken met de. Hydroprim of Classidur Universal Primer van PINTO by Schellaert.


Vind bij Schellaert de juiste primer

Schellaert profileert zich als dé expert in kwalitatieve verfoplossingen en dat uit zich niet alleen in het assortiment, maar ook in het eigen huismerk; Pinto by Schellaert. Een uitgebreide lijn bestaande uit verschillende varianten verf maar ook degelijke primers, zoals de Hydroprim- of Muroprim-primer. Bezoek onze showroom en krijg deskundig advies op maat.

Terug naar boven