Breng rust in huis met aardse tinten

woensdag 02 oktober 2019
Het jachtige leven doet ons hunkeren naar rust en kalmte. Met een interieur in koffiekleuren creëer je een relaxerende omgeving die erg dicht bij de natuur aanvoelt. Schilder een muur of ruimte in één van de tijdloze kleuren uit de brede waaier aan aardetinten en maak van je thuis een veilig nest.


De comeback van een klassieker

Zacht oranje, bruintinten van bijna zandkleurig tot diep donkerbruin, oudroze en terracotta. Een kleurenpalet dat past bij een prachtige hersftwandeling. Voetstappen die je nu ook door je huis kan laten lopen. Met het gebruik van aardse tinten haal je een toegankelijke zachtheid binnen. De neutrale kleuren zijn zeer makkelijk te combineren - er bestaat een tint voor elke smaak en toepassing - en stralen een soort minimalisme uit zonder te vervallen in het klassieke wit en zwart.


Duurzame trend

De vernieuwde aandacht voor de terracotta-familie komt uit onze hang naar het pure en de ambachten. Van warm en gegrond keramiek tot kleikleuren op de muur, de stap is snel gezet. We zijn op zoek naar een duurzame stijl die alle modegrillen overstijgt. Op de meest recente editie van de Salone del Mobile-beurs, hét baken in de interieurwereld, was de focus op circulair design dan ook één van de opgemerkte trends; design dat met zo weinig mogelijk impact op de omgeving wordt gemaakt en in continue beweging is (en dus niet uit omloop raakt). Het past bij de levenstijl van de moderne nomade die het met minder wil doen en vooral dichter bij de natuur en het eigen mens-zijn wil staan.Veelzijdig natuurlijk

Het flexibele karakter van de aardetinten maakt dat deze tijdloze trend heel makkelijk naar je interieur te vertalen valt. Ton sur ton of gecombineerd met felle accenten voor een pittig resultaat. Hoe je het ook gebruikt, de aardtinten brengen een licht bohemiengevoel in huis dat zowel etnisch als modern is.

  • Blijf je voor de rest van je kamer bij de neutrale tinten, dan laat je de kleur het best tot zijn recht komen. Een goede basis is dan zacht mokka of lichtbruin met een gekleurde ondertoon. Voor een rustgevend resultaat combineer je dit met andere warme kleuren die qua tint dicht in de buurt liggen zoals hazelnoot of terracotta.
  • Wie het graag frisser houdt, voegt het best lichte tinten zoals wit of zelfs wat lichtgeel toe. Zo verkrijg je een bijna Scandinavische look. Hou het bij enkel wat accenten of ga voor een aardse totaallook gecombineerd met de typische noordelijke pastelkleuren en blank hout.
  • Voor een karaktervol en modern resultaat kan je een terracottatint gebruiken als achtergrond voor kobaltblauwe accenten. Het Majorelleblauw heeft een haast verblinde diepheid die heel goed contrasteert met een warm en neutraal canvas.
  • Qua materiaalkeuze voor gordijnen, tapijten, meubels en andere accessoires, creëer je een sfeervol geheel door voor tactiele structuren zoals wollige stoffen, ribstof en fluweel te kiezen.
  • Door hun natuurlijkheid zijn de aardetinten de perfecte achtergrond voor een interieur vol groen. Grote planten op de grond en hangplanten uit potten aan de plafond. De grens tussen buiten en binnen vervaagt, wat het rustgevende karakter van de aardtinten alleen maar accentueert.
  • Verlies deze overgang naar je tuin niet uit het oog. Speel met het licht door voor gekleurde zonneweringen te gaan of lamellen in bamboe of hout te kiezen. Zo onderstreep je de warmte van het natuurlijke zonlicht in voel je je nog dichter bij jezelf.

Durf te experimenteren. Verf een grote muur of kast, of zelfs de volledige kamer. Met deze aardse verzameling zet je de sfeer in je huis naar jouw hand en creëer je instant een warm en vriendelijk klimaat.

Onze experts in deco en verf zetten je graag op weg.

Terug naar boven

Schellaert verf & decoratie opent nieuw filiaal in Grimbergen!

Met plezier melden wij u de opening van ons 5de filiaal in Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Met dit nieuwe verkooppunt, gelegen aan de Wolvertemsesteenweg 317 te Grimbergen, wensen wij ons nog sterker regionaal te verankeren en u als professional of particulier een optimale service te verlenen. Grimbergen is een logische volgende stap en sluit geografisch perfect aan bij de regio waarin Schellaert vandaag actief is. Met eerdere overnames te Gent, Beveren en Ninove, volgt nu de aanwezigheid in Vlaams-Brabant. Vlot bereikbaar, zowel langs de A12 afrit Meise of R0 afrit Grimbergen, is er voldoende parking voorzien.