Hoe poets ik mijn borstel na het schilderen?

In de categorie Schilderen

Na het schilderwerk zit de klus er nog niet op: waarheen met oude verfresten? Hoe bewaar je verf en verfgereedschap? En hoe reinig je geschilderde muren?

Verfgereedschap reinigen

  • Maak de borstels, rollen en verfbakjes meteen schoon na gebruik.
  • Schraap eerst zoveel mogelijk verf terug in de pot.
  • Watergedragen verf: spoel het gereedschap eerst af onder de koude kraan en was het dan goed uit met warm water en een beetje zeep.
  • Solventgedragen verf: was het gereedschap eerst uit met white spirit en was het dan goed uit met warm water en een beetje zeep.
  • Spoel steeds goed na en schud het water er zo veel mogelijk af.
  • Hang borstels en rollen altijd op om ze te drogen, zo raken de haren niet beschadigd.

tip!

  • Controleer ook de ruimte en omgeving (bv. plinten, kozijnen, deur) meteen op eventuele verfvlekken en spatten en verwijder deze zo snel mogelijk met warm water of white spirit en een doek.
  • Wist je dat bij het schoonspoelen van een borstel of roller onder de kraan ongeveer 10.000 liter oppervlaktewater vervuild wordt? Je oude rol wegdoen/inleveren en vervangen door een nieuwe is in principe beter voor het milieu!

Andere vragen in de categorie: Schilderen

Naar het overzicht van de veelgestelde vragen
Terug naar boven

Schellaert verf & decoratie opent nieuw filiaal in Grimbergen!

Met plezier melden wij u de opening van ons 5de filiaal in Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Met dit nieuwe verkooppunt, gelegen aan de Wolvertemsesteenweg 317 te Grimbergen, wensen wij ons nog sterker regionaal te verankeren en u als professional of particulier een optimale service te verlenen. Grimbergen is een logische volgende stap en sluit geografisch perfect aan bij de regio waarin Schellaert vandaag actief is. Met eerdere overnames te Gent, Beveren en Ninove, volgt nu de aanwezigheid in Vlaams-Brabant. Vlot bereikbaar, zowel langs de A12 afrit Meise of R0 afrit Grimbergen, is er voldoende parking voorzien.