Zomertrends in de tuin

vrijdag 19 juni 2020
5 zomertips voor een stralend stijlvolle vakantie in eigen tuin: De afgelopen weken hadden we hopen tijd om ons interieur volledig volgens de nieuwste lentetrends up te daten. Nu ons huis tiptop is en de zomerzon ons toelacht, is het tijd om een blik naar buiten te werpen. 5 tips om van je tuin en terras deze zomer een oase van stijl, rust en vertier te maken. Meer heb je niet nodig voor een deugddoende vakantie, toch?


De 5e kamer

De grootste outdoortrend die we in 2020 spotten, is ongetwijfeld de opkomst van de huiskamer buiten, ofwel de 5e kamer van je huis. Want een terras is al lang niet meer een verzameling van stoelen, tafel en parasol op een houten of betegeld dek. Vandaag toveren we ons plekje in het groen meer en meer om tot een heuse woonkamer, inclusief kussens, plaids, sierverlichting, decoratie aan de muur, … Om dit gevoel te versterken, raden we aan je terras in een gelijkaardige kleur als die van de aanpalende ruimte in te richten. Dit kan je doen met kussens en accessoires, maar ook daar de terrasmuur of schutting in een complementaire tint te schilderen. Zo creëer je diepte en de illusie dat je huis doorloopt in een luchtige plaza. Zeker als je het geluk hebt grote raampartijen te hebben die je blik naar buiten trekken.Laat het groeien

Wie liever een kleiner schilderprojectje aanpakt, kan aan de slag met de steeds populairder wordende moestuinbakken. Ga voor een hoog model – comfortabel voor de rug – of een laag – waar de kindjes makkelijk bij kunnen – en plant naar eigen smaak. Aardbeien, kerstomaten of munt voor in de mojito? Bescherm je bak tegen de elementen door hem in een (opgewekte) kleur te schilderen en maak daarnaast nog kleine naambordjes met krijtverf. Die kan je in de zomer in je moestuinbak gebruiken, en stop je ’s winters in je potjes met verse kruiden in de keuken. Gewoon een andere naam erop en klaar!


Doe als de bloemen

… en ga voor bonte kleuren! Want aan de kleurenpracht van bloemen komt geen einde. En hoewel wit altijd een stijlvolle keuze is, maak je het deze zomer echt trendy door lekker fel uit de hoek te komen. Een schutting in kobaltblauw? Tuinmeubelen in kanariegeel? Of wat dacht je van een ton sur ton-look? De monochrome interieurtrend kan je zonder probleem doortrekken naar buiten! Schilder de schutting in hetzelfde kleur als je tuinmeubelen en blaas je gasten omver met je stijlgevoel.


Maak een entrée

Party in the back, party in the front. Vergeet ook zeker de voorkant van het huis niet. En opnieuw is hier het nieuwe credo: ga voor gedurfd! Door je voordeur in een opmerkelijke en atypische kleur te schilderen, is je persoonlijkheid zichtbaar tot op straat. Hou je het liever wat ingetogener, kies dan voor de klassieke kleuren zoals zwart, wit of donkergroen. Sowieso zorg je met een verzorgde voordeur voor een piekfijne indruk. Of die nu klassiek of edgy is.

Bij Schellaert vind je verven voor alle mogelijke ondergronden en een oneindige waaier aan kleuren. Maak de zomer prachtig en kom inspiratie opdoen in één van onze winkels in je buurt.

Terug naar boven