Wanneer kleur het interieur (ver)bindt

donderdag 02 maart 2023
Monochrome never goes out of style. En dat is ook het geval in ons interieur, waar de ton-sur-ton trend een blijvende winnaar blijkt. Welke kleurnuance je ook verkiest, een monochroom interieur is steeds gezellig, stijlvol, modieus en toch uiterst tijdloos. Laat je door Schellaert inspireren en ontdek hoe je jouw interieur naadloos doet samensmelten in een uniek kleurverhaal, aangepast aan jouw stijl en voorkeur.

Go green!

Voor de trendzoekers onder ons is het gebruik van on-trend kleuren dé perfecte en geslaagde optie. In 2023 neemt voornamelijk groen deze rol op zich, zachtgroen om precies te zijn. Een gezellige en rustgevende tint die de natuurlijke sereniteit in huis brengt. Een monochroom groen interieur, gecombineerd met die andere populaire woningtrend – ofwel de natuur in huis – is de ultieme formule voor een trendy inkleding.Zwart-wit: why mess with the classics?


Een volledig zwart of volledig wit interieur houdt al enkele jaren een speciale plek vast in het hart van menig interieurliefhebber. Het zijn klassiekere opties die, wanneer mooi uitgevoerd, zorgen voor een duurzame en tijdloze elegantie. Maak een strakke, zwarte keuken nog sprekender door het toevoegen van een zwarte accentmuur, of maak je witte interieur gezelliger door het te combineren met een zacht, wit tapijt. Ook combinaties tussen de twee uitersten zorgen voor interieurvuurwerk. Want een wit accent spreekt zoveel meer in een monochroom zwarte inkleding, en dat is vice versa ook het geval. Zoals voorheen bewijzen zwart en wit dat opposites attract, maar ook alleen staan ze sterk.


Kleurenmélange


Fan van het monochrome maar toch op zoek naar wat meer diepgang? Kies dan voor een enkele algemene kleur en combineer het met zijn diverse schakeringen. Wat dacht je van een diep azuurblauw, verweven door het interieur heen in zijn verschillende tinten en nuances? Welke kleur je ook verkiest, kleurentrend geeft de kans om ieders creativiteit te doen vloeien. Van de gordijnen tot de vloerbekleding en van de keukenkasten tot enkele decoratieve kussens: het spelen met kleur was nog nooit zo veelzijdig.Een ééntonige weg


Monochrome interieurs bepalen vaak het karakter van je interieur. Een all-black interieur oogt modern en statig terwijl een volledig wit of beige eerder clean en zacht oogt. Hoe je je monochrome ruimte ook wil inkleden en welke middelen je er ook voor wil gebruiken, Schellaert staat alvast in voor een goede start.

Terug naar boven