Voor iedere wand, de juiste bekleding: welke verkies jij?

vrijdag 03 maart 2023
De lente is met zijn ontluikend groen en prachtige bloesem een symbool voor een nieuw begin. Ook in ons interieur staat het jaargetijde voor vernieuwing – denk maar aan de toepasselijke lenteschoonmaak – en dus het perfecte moment om een frisse wind door ons interieur te blazen. Wat dacht van een nieuw tapijt bijvoorbeeld? Een likje verf in een verrassende kleur zorgt alvast meteen voor een andere sfeer. Of kies je toch eerder voor behang? Ontdek de voordelen van beide technieken en laat je door Schellaert inspireren je interieur een frisse start te geven, klaar voor de lente en een nieuw begin.


To paper, or not to paper?

Hoewel behang vaak geassocieerd wordt met ouderwetsere interieurstijlen, kent de techniek de laatste jaren een stevige populariteitsboost. Met een eindeloze verscheidenheid aan patronen en kleuren bieden ze voor elk wat wils. Neem daarmee de duurzaamheid van deze techniek in rekening en ontdek first hand de voordelen van behangen.


Naast de duidelijke esthetische meerwaarde van behangpapier, brengt de techniek ook verschillende nuttige voordelen met zich mee.

  • Duurzaam in gebruik. Terwijl verf gemiddeld zo’n vijf jaar onbeschadigd blijft, is dat bij behangpapier anders. Wandbekleding van goede kwaliteit blijft mooi tot zo’n 15 jaar na aanbrengen!
  • Verhult imperfecties. Vlekken of oneffenheden op de muur? Geen probleem. Degelijke muurbekleding als behangpapier bedekt alle mogelijke imperfecties gemakkelijk.
  • Gemakkelijk in onderhoud. Ook al is behang uiterst duurzaam en kan het jarenlang meegaan, vuil of vlekken zijn vaak onvermijdelijk. Gelukkig is het materiaal zo gemaakt dat het moeiteloos en zonder fouten gereinigd kan worden.

Daarnaast zijn er verschillende soorten behang waaruit je kan kiezen. Aangezien de lijm wat tijd nodig heeft om in het materiaal te trekken, duurt het proces lang en heb je bovendien ook een behangtafel en voldoende ruimte nodig. Vliesbehang staat als tegenhanger sterk, want het lijmproces verloopt praktischer én sneller. Deze muurbekleding wordt bovendien gemaakt van een soepelder materiaal, wat bijdraagt aan de efficiëntie tijdens het aanbrengen maar ook het latere verwijderen.


Of toch eerder schilderen?

Ook schilderen biedt voldoende variatie en mogelijkheden. Bovendien is het bovenal een laagdrempelige optie om je woning van kleur te voorzien. Schellaert zet de praktische nuttigheden even op een rij:

  • Multi-inzetbaar. Van de plafonds tot de vloer, van de binnenmuren tot de inkleding: verf kent vele toepassingen en mogelijkheden.
  • Ruime keuze. Verf is de meest gebruikte en favoriete keuze wanneer het gaat over muurbekleding. Daardoor is de selectie overal steeds ruim en uiteenlopend, voor ieder wat wils.
  • Onderhoudsvriendelijk. Verf kan behoorlijk lang meegaan waarbij eventuele ouderdomsverschijnselen perfect verholpen kunnen worden. Vlekken kunnen gereinigd worden en afbladerende verf werk je vlot en gemakkelijk bij.Maar, welke kies jij?

Fan van de uitbundige veelzijdigheid van behangpapier? Of ga je toch eerder voor de laagdrempelige maar degelijke kwaliteit van verf? Of ben je na al het wikken en wegen nog niet zeker van je voorkeur? Waar je voorkeur ook ligt en wat wat je ook verkiest, bij Schellaert vind je de juiste hulp, met de juiste producten en steeds deskundig advies op maat.

Terug naar boven