Verklein je ecologische voetafdruk met gerecycleerde rolgordijnstoffen

woensdag 26 april 2023
Bij Luxaflex® proberen ze voortdurend te innoveren om het milieu en onze planeet te beschermen, en dat op drie manieren: duurzame productieprocessen, de ontwikkeling van raamdecoratie die het energieverbruik in huis vermindert en het gebruik van verantwoorde materialen. Ontdek hieronder meer over dat laatste puntje, vooral met het oog op de onlangs vernieuwde collectie Rolgordijnen.


ZORG VOOR ONZE PLANEET SINDS '70

Klimaatverandering mag dan een heel actueel onderwerp zijn, Luxaflex® produceert al sinds de jaren zeventig horizontale jaloezieën van tot 98% gerecycleerd aluminium. Bij elk nieuw product zijn ze vervolgens blijven zoeken naar duurzame stoffen:

GreenScreen SeaTex® NXT uit gerecycleerd oceaanplastiek

Volgens schattingen belandt elk jaar 11 miljoen ton plastiekafval in de oceanen, en dit aantal neemt alsmaar toe. Onder invloed van de zeestromingen, wind en golven vormen zich gigantische ophopingen van dit plastic. Deze drijvende eilanden van plastiek (plastic soup) bedreigen en doden zelfs onze zeedieren. Bovendien komen zo microplastics in ons drinkwater en voedsel terecht. Luxaflex® is er dan ook trots op deel uit te maken van een programma dat al meer dan 30 ton aangespoeld plasticafval heeft verzameld en vervolgens nuttig gebruikt door het om te zetten in ‘s werelds eerste milieuvriendelijke stof voor rolgordijnen en verticale jaloezieën gemaakt van gerecycleerd aangespoeld plastiek. Er werd uitgebreid getest om het perfecte weefsel van stoffen te vinden om de sterkte van je rolgordijndoek te behouden. Zo verklein je je ecologische voetafdruk zonder aan kwaliteit in te boeten.


ReLife uit gerecycleerde PET-flessen en polyester

Met de nieuwe collectie rolgordijnen werd het ReLife-label in het leven geroepen. Als een stof dit heeft, betekent dit dat deze gemaakt is van gerecycleerd materiaal – naast plastiek uit de oceaan. Voorlopig zijn dat gebruikte PET-flessen en polyester die tot rolgordijnstoffen worden verwerkt, maar we kijken ernaar uit om het aantal gerecyclede materialen uit te breiden.

Terug naar boven