Trendy tafelen: verfijning op het bord én aan de muur!

donderdag 16 februari 2017

Restaurant Kelderman is een bekende naam in Aalst en omstreken. Vorig jaar in augustus liet gastheer Peter Van den Driessche het interieur grondig onder handen nemen. “Het paste niet meer bij de tijd en bij wie we vandaag zijn – klassiek maar toch ook eigentijds. Daarom klopte ik aan bij Schellaert, echte vakmensen uit eigen streek waarvan ik wist dat we een topresultaat mochten verwachten. Net toen alles klaar was, kregen we onze Michelin ster. Ons geluk was compleet”, glimlacht hij.


Pragmatische en duurzaam aanpak

Schellaert kleurconsultente An De Naeyer stond in voor het kleur- en stijladvies. Ze pakte het, zoals bij al haar klanten, pragmatisch aan en peilde eerst naar de interieurelementen die zouden behouden blijven. “Zo hadden we de raamdecoratie nog maar drie jaar geleden vernieuwd - witte vouwgordijnen van Decoline - en hadden de eigenaar en de maître al tafels en stoelen gekozen in zwart gelakt hout. De parketvloer verdiende een opfrisbeurt: door hem goed op te schuren en nadien met een extra sterke vernis van Ciranova Fortico te behandelen, zou hij slijtvast zijn voor de stoelen. Het tapijt dat ik aanraadde is van Vorwerk, Frisea: het geeft een aangenaam luxueus gevoel, maar is tegelijk oersterk en goed reinigbaar”, aldus An De Naeyer.

Eye-catcher

“De grote tafel in de tweede ruimte gaf mij het idee om naturelle tinten te combineren met een groot contrast. In de wand van de haard zag ik meteen potentieel. Daar zou ik iets speciaals mee doen. Ik ging op zoek naar een behang in de collectie Nomad van Arte en vond perfect wat ik wilde: de look, de kleuren, de structuur en diepte in het behang waren perfect om er dé blikvanger van de ruimte van te maken. De tafels zouden zwart gelakt hout zijn en dus was het voor mij vanzelfsprekend om de zwarte tint te herhalen in het behang en in de verf. Zwart zorgt immers voor sfeer, contrast en warmte. Bovendien bood het me de mogelijkheid om per ruimte een andere beleving te creëren: de tweede ruimte voelt intiemer aan dankzij het zwarte plafond.

Meteen de juiste toon

“De maître wilde graag een gouden accent in de inkomhal. De muren achter de trap kregen een behang uit de collectie Nomad met een subtiel gouden accent en de trap zelf werd in zwarte hoogglanslak geschilderd. Zo krijgen klanten meteen bij het binnenkomen een gevoel van luxe. We combineerden de Pinto Camargue kleuren wit CAM 003 Porcelaine en zwart CAM 029 Black Caviar. Wanden werden geschilderd met Pinto Softmat voor een uiterst subtiele glans en het houtwerk werd met de matte Resomat Aqua gelakt.”

"Magnifiek goed gelukt"

Dat is wat gastheer Peter Van den Driessche van de make-over vindt. “Het is voor ons een zeer aangenaam kader om in te werken en we krijgen ook heel enthousiaste reacties van onze klanten. Sommigen hebben intussen ook al bij Schellaert aangeklopt. Naast de technische ondersteuning wil ik ook graag de uitstekende service benadrukken: er was werkelijk niets dat we niet konden vragen aan het Schellaert team”, besluit hij.

Ook advies nodig? Onze specialisten staan voor je klaar.

Terug naar boven

Schellaert verf & decoratie opent nieuw filiaal in Grimbergen!

Met plezier melden wij u de opening van ons 5de filiaal in Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Met dit nieuwe verkooppunt, gelegen aan de Wolvertemsesteenweg 317 te Grimbergen, wensen wij ons nog sterker regionaal te verankeren en u als professional of particulier een optimale service te verlenen. Grimbergen is een logische volgende stap en sluit geografisch perfect aan bij de regio waarin Schellaert vandaag actief is. Met eerdere overnames te Gent, Beveren en Ninove, volgt nu de aanwezigheid in Vlaams-Brabant. Vlot bereikbaar, zowel langs de A12 afrit Meise of R0 afrit Grimbergen, is er voldoende parking voorzien.