Laat het licht binnen maar houd de warmte buiten! Waarom een zonnewering de beste keuze is

woensdag 14 juli 2021
Na een lange donkere winter laten we de zon maar al te graag lichtrijk binnen schijnen. Tot het te warm begint te worden… Al zouden we het liefst ons huis een kwartslag draaien bij de eerste hittegolf, er bestaan een paar efficiënte manieren om de warmte de laan uit te sturen. Creëer een aangename binnentemperatuur met een (gepersonaliseerde) zonnewering. Zo demp je het zonlicht, komt er automatisch minder warmte binnen en blijft het ’s zomers heerlijk koel. Zet jij jouw ramen op een kier voor een zonnewering? Schellaert overtuigt je graag met alle voordelen.

Geen airco nodig

Een airco heeft heel wat voordelen, maar is niet altijd de beste keuze. Nu we het voorbije jaar meer dan ooit stilstonden bij onze lichamelijke gezondheid, maken we ook hier een grondige afweging. Neusverstopping, keelpijn en hoesten zijn de meest gehoorde gevolgen van een vervuilde filter en ook ziektekiemen worden verspreid via een slecht onderhouden airco. Om het hoofd tijdens warme dagen toch koel te houden, kies je voor een waardig alternatief. Shades, houten shutters, jaloezieën… een zonnewering biedt altijd en overal verfrissing. Doordat het zonlicht gedempt wordt, komt er automatisch minder warmte binnen, waardoor het in de zomermaanden heerlijk koel blijft in uw huis.


Altijd een optimaal binnenklimaat

Een aangename binnentemperatuur zonder airco? Dat kan dus perfect! Sterker nog, een zonnewering is de beste oplossing, om wel verschillende redenen. We brengen heel wat tijd door in onze woning: eten, slapen, vrienden uitnodigen, (tele)werken… Het is dan ook een must om je woning te kunnen ventileren. Oldschool-wise doe je dat nog altijd het beste met verse buitenlucht. Aangezien onze woningen vandaag tot de nok toe geïsoleerd zijn, krijgen we amper nog een natuurlijke in- en doorstroom van buitenlucht. Met een zonnewering kan je toch je ramen en deuren openzetten voor een constante verse luchtcirculatie. Zo creëer je een aangenaam woon- en werkklimaat, tijdens ieder seizoen.

Leun met gemak achterover

Het licht buitenhouden voor de warmte is één ding, de soms vervelende zonnestralen op je tv-scherm een andere. Eender welke zonnewering je kiest, geen enkele laat licht door en geeft dus geen vervelende reflecties op je projectie of tv-scherm. Door het licht buiten te houden, verkleurt je meubilair ook niet. Leun daarbij helemaal achterover, want heel wat weringen hebben een handig bedienbaar systeem vanop afstand.


Passend in je interieur

Anno 2021 hoeft een zonnewering helemaal geen afbreuk te doen met je fraaie interieur. Meer nog, een gepersonaliseerde zonnewering is een sfeervolle toevoeging aan de uitstraling van je woning. Van modern en minimalistisch tot klassiek of zelfs met print. Schellaert biedt je gebruiks- en budgetvriendelijke zonneweringen in verschillende materialen, kleuren en designs. Je kan zelfs je favoriete foto of je eigen ontwerp op de wering drukken.


Op maat

Luxaflex, Diaz, Velux,… De specialisten van Schellaert geven je advies en helpen je de beste keuze te maken. Een gepersonaliseerde zonnewering? Wat je ook kiest, iedere zonnewering zit je ramen en interieur als gegoten.


Tips om een hittegolf koel aan te pakken:

  • Hou tijdens de dag – en zeker aan de zuidkant van je woning – alles volledig toe: ramen dicht en zonnewering naar beneden
  • Zet ’s nachts alles wagenwijd open en krijg een frisse bries in huis. Zo verlucht je je woning met verse lucht van buiten en koelt het aardig af.
  • Doe vooral rustig aan en laat de zonnewering zijn werk doen!
Terug naar boven