Een duik in het diepe: zo creëer je een interieur met diepgang

donderdag 02 maart 2023
Hoewel een modern en strak afgelijnd interieur mooi kan zijn, mist het soms aan de nodige dynamiek of diepgang. Door het toevoegen van de juiste, soms verrassende, lagen creëer je zonder moeite een inkleding en woning waar leven in zit. Laat je door Schellaert inspireren, en ontdek hoe je door het maken van de kleinste aanpassingen je je interieur doet bewegen.


Moet er nog kleur zijn?

Kleur geeft betekenis, het zorgt voor een zekere uniekheid en karakter. Bovendien bepaalt kleurgebruik de ruimtelijke ervaring van een kamer: een lichtere kleur op de muren reflecteert het licht, waardoor de ruimte al snel een stuk groter oogt. Monochrome interieurs waarbij je voornamelijk werkt met diverse schakeringen en tinten van dezelfde kleur, zorgen daarnaast voor een uniek effect die je verder door het interieur heen doen graven.

Ook het gebruik van behangpapier kan zorgen voor diepgang. Wat je dacht bijvoorbeeld van een dessin met faux-sierlijsten? Of misschien ben je wel te vinden voor behang met velvet-afwerking? Wat je ook verkiest, een goed doordachte muurbekleding is een goede eerste stap bij het creëren van textuur of diepgang.


Textuurmoes

Het gebruik van textuur zorgt voor een zekere dynamiek in het interieur. Combineer verschillende soorten in dezelfde ruimte en versterk het effect. Van wollige tapijten tot meubilair met een opvallende textuur, of van eyecatching gordijnen tot bijna tactiele wandbekleding. Probeer daarnaast ook te werken met afwisselende vormen, waarbij je alles in rekening neemt. Heb je eerder organisch, afgerond meubilair? Paar het dan met geometrische patronen of lijnen in de kussens of verdere aankleding. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos en aan te passen aan je eigen voorkeur.

Up and down

Naast het kleurgebruik en toepassen van diverse texturen, creëer je gemakkelijk diepgang door te variëren en te spelen met hoogtes. Laat ieders oog de ruimte doorglijden en kies bijvoorbeeld voor een lagere salontafel dan de sofa of combineer het met een hoogstaande designlamp. Hang schilderijen op diverse hoogtes of werk een dressoir af met decoratie van verschillende vormen en formaten. Experimenteren is de boodschap, waarbij je zonder veel moeite en in no time een interieur met karakter creëert.

Gezocht: diepgang

Oppervlakkige interieurs maken langzaam maar zeker plaats voor ruimtes en woning waar meer structuur, beweging en leven in zit. Voor diegenen die op zoek zijn naar een meer dynamische diepgang vinden bij Schellaert het nodige advies en de beste tips en tricks die je meteen op de goede weg zetten.Terug naar boven